Välkommen till oss på LYCAB

Vi på LYCAB (Länna Yrkescenter) tycker att det är viktigt att man tänker på säkerheten när man utför takarbeten och inte bara beskåda den vackra utsikten. Vi är ett seriöst företag som är måna om våra anställda, därför följer vi Taksäkerhetskommitténs riktlinjer. Taksäkerhet för oss innefattar inte bara våra anställda utan allt runt omkring. Det är viktigt att man har koll på material och sina verktyg som man behöver ha med sig. Det skulle vara fruktansvärt om någon av våra anställda slarva med att säkra sina verktyg och tappar en hammare på en förbipasserande. En spik som tappas från hög höjd kan rent av döda någon om man har riktigt otur.

Under vintern kan det vara väldigt halt på taken och därför är det viktigt att man vet hur man ska säkra sig på rätt sätt. Vi erbjuder därför flera olika relevanta utbildningar som Fallskydd, Lift och HLR/Först Hjälpen.

Fallskydd för oss innebär att i första hand eliminera risken helt, därefter förebygga risken för olyckor, och i sista hand skydda personen.
Vi jobbar efter dessa stegen:

  1. För att eliminera risken för fall så kolla att dem kollektiva fallskydden är på plats som skyltning, nät, räcken och avspärrningar.
  2. För att förebygga risken för att fallskyddsutrustning används felaktigt så är det bra om det finns ett fast system installerat som plattformar, stegar, skorstenar eller liknande.
  3. För att den personlig skyddsutrustningen ska skydda personen som bär utrustningen på bästa möjliga sätt är det viktigt att den är speciellt anpassad efter personen. Det är också A och O att personen är utbildad och har god kännedom om hur utrustningen ska användas.

Fallskyddets ABC

Fallskyddets ABC


A) Förankring (Anchorage)
En förankringspunkt ska tåla minst 1 200 kilo och är ofta en del av en konstruktion eller byggnad.

B) Sele (Body device)
Det är viktigt att man väljer en sele som är skön och är gjord för ens användningsområde så att den fångar upp än om man faller.

C) Kopplingslina (Connecting device)
Kopplingslinan kopplar ihop selen med förankringspunkten och är till för att fånga upp och dämpa ett fall.

Vi erbjuder även montage av taksäkerhetsanordningar samt översyn av ert tak med åtgärdsförslag. Vi arbetar aktivt för att Sveriges takarbeten blir säkrare och att alla gällande regler för taksäkerhet ska efterlevas.

Varmt välkomna till oss!